Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін скасував субсидування втрат в електромережах

Кабмін скасував субсидування втрат в електромережах
Учасники ринку будуть купувати електроенергію для покриття своїх технологічних витрат за новими правилами

Кабмін, запропонував підвищити тарифи "на світло", вніс зміни в положення про покладання громадських обов'язків на учасників ринку електроенергії, яким скасовано субсидування втрат в електричних мережах. Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища.

"Відповідну постанову "Про внесення змін до Положення про покладання спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів в процесі функціонування ринку електричної енергії" прийнято 9 грудня на засіданні уряду ", – йдеться в повідомленні.

Відповідно до внесених в положення змінами, з 1 січня 2020 року оператор системи передачі – "Укренерго" і оператори систем розподілу будуть купувати електроенергію для покриття своїх технологічних витрат на вільному ринку.

До цього моменту вони набували електроенергію для компенсації технологічних витрат електричної енергії на її передачу і розподіл по електричних мережах за граничною ціною у ДП "Гарантований покупець".

"Скасування субсидування призведе до зменшення витрат ДП" Гарантований покупець ", а відповідно – до отримання більшої кількості коштів для компенсації різниці в тарифі для населення і буде стимулювати зменшення втрат в електричних мережах" , – відзначили в Мінекоенерго.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: