Вхiд на сайт
Авторизацiя

Конгрес США затвердив бюджет, який передбачає 300 мільйонів доларів для армії України

Конгрес США затвердив бюджет, який передбачає 300 мільйонів доларів для армії України
Конгрес США затвердив оборонний бюджет на 2020 рік. Документ передбачає 300 мільйонів доларів для України. Президент Дональд Трамп готовий підписати бюджет "негайно".

Загалом обороний бюджет затвердили на 738 мільярдів доларів, повідомляє The New York Times.

Фінансову допомогу США виділять на "сприяння Україні у сфері безпеки, включаючи летальні засоби оборони".

Окрім того, Конгрес США заклав до військового бюджету на 2020 рік введення санкцій щодо російської енергетики. Йдеться про обмеження щодо будівництва трубопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Важливо! Санкції США можуть змусити компанії відмовитися від участі у проєкті "Північний потік-2" через великі витрати. Тоді Росії доведеться шукати інший спосіб закінчити газопровід, якщо їй взагалі вдасться це зробити.

Запровадження санкцій проти компаній, які беруть участь у будівництві "Північного потоку-2", можуть відтермінувати його завершення на 5 років.

Про що ще йдеться у бюджеті
Америка збирається заборонити поставки в Туреччину літаків F-35 у зв'язку з купівлею Анкарою російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

Документ також містить низку положень, спрямованих на подолання потенційних загроз з боку Китаю, включаючи необхідність надання звітів про закордонні інвестиції Китаю та його військові відносини з Росією.

Коли приймуть бюджет
Конгрес США уже затвердив бюджет, тепер його має підписати президент США Дональд Трамп. Він у твіттер назвав проєкт бюджету історичним та наголосив, що він готовий "негайно його підписати".

Конгрес – не зволікайте! Я негайно підпишу цей історичний документ про оборону,– написав Трамп.

Напередодні Дональд Трамп анонсував, що гроші для України планують використати на придбання протитанкових ракет Javelin.

Конгрес США затвердив бюджет, який передбачає 300 мільйонів доларів для армії України

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: