Вхiд на сайт
Авторизацiя

11-12 грудня в Ужгороді відбудеться Всеукраїнський фестиваль національних культур

11-12 грудня в Ужгороді відбудеться Всеукраїнський фестиваль національних культур
Подробиці повідомила прес-служба Закарпатській ОДА

Протягом 11 – 12 грудня у місті Ужгород відбудеться Фестиваль національних культур України на тему: „Україна поліетнічна та полірелігійна: приклад Закарпаття”. Організатори заходу – Міністерство культури, молоді і спорту України, Закарпатська обласна державна адміністрація.

Фестиваль ставить за мету предметно продемонструвати увагу та повагу держави до культур представників національних меншин, які проживають в України; через промоцію національних культур репрезентувати культурне розмаїття України та потенціал її культури в цілому; посилити утвердження принципів міжнаціональної єдності й толерантності до представників різних національностей, які проживають в Україні.

У рамках фестивалю відбудеться низка цікавих та різноманітних заходів. Так, 11 грудня в Закарпатській ОДА пройде Форум національних культур на теми: „Єдність різноманіття – запорука стійкого економічного розвитку. Закарпаття як унікальний приклад” та „Етноконфесійна ситуація в Україні та її особливості в Південно-Західному регіоні”. Участь у Форумі братимуть Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський, інші представники Міністерства культури, молоді і спорту України, керівництво Закарпатської ОДА, Закарпатської обласної ради, представники інших місцевих органів виконавчої влади, Експертних рад з питань етнополітики, з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій при Мінкультури України, громадських організацій національних спільнот Закарпаття, релігійних організацій області, науковці.

Цього ж дня відбудуться також літературні зустрічі, презентація нових видань проекту „Між Карпатами і Татрами” в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф.Потушняка; виставки сакрального мистецтва та In Memoria, Золтан Мичка (1949 – 2017) в Закарпатському обласному художньому музеї імені Й.Бокшая; виїзна екскурсія до центрів етноконфесійних спільнот Закарпаття.

Другого дня, 12 грудня, для учасників фестивалю буде організовано екскурсії до центрів культур національних меншин Закарпаття та представлено майстерню ремесел в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. Також експонуватиметься виставка робіт майстрів народної творчості, діятиме колоритна фотозона з народними костюмами. Завершить фестиваль насичена та яскрава концертна програма в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Євгена та Юрія-Августина Шерегіїв.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: