Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українці витрачають на їжу в 4 рази більше, ніж жителі ЄС

Українці витрачають на їжу в 4 рази більше, ніж жителі ЄС

Витрати українців на їжу та безалкогольні напої становили 46,2% від їхніх загальних витрат у першому півріччі 2019 року. Водночас жителі Євросоюзу на їжу та напої витрачають 12,1% від своїх загальних витрат.

Друге місце за сумою витрат українців посідають такі статті як житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива – 17,2%. Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Держслужби статистики.

При цьому на оплату житла, комунальних продуктів та послуг українці витрачають 15,8% свого бюджету (з них 1,6% покриваються субсидіями);

на одяг і взуття українці витрачають 4,9%;
транспорт – 4,2%;
охорону здоров'я – 4,1%;
на зв'язок – 2,7%;
різні товари та послуги – 2,5%;
ресторани та готелі – 2,2%;
тютюнові вироби – 2%;
поточне утримання житла – 1,6%;
відпочинок і культуру – 1,5%;
освіту – 1,1%;

Скільки і на що витрачають у ЄС
Водночас домогосподарства в Євросоюзі у 2018 році витратили більше 1,47 мільярда євро на їжу та безалкогольні напої. Це еквівалентно 6,6% ВВП ЄС, свідчать дані Євростату.

Це становить 12,1% від загальних витрат європейців і є третьою за величиною категорією витрат домашніх господарств після житла, води, електрики, газу та інших видів палива, на які припадало 24% витрат європейців, і транспорту, на які припадало 13,2%.

Джерело



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: