Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як зміняться ціни на АЗС в Україні: прогноз експертів

Як зміняться ціни на АЗС в Україні: прогноз експертів
Фахівці пояснили, що впливає на вартість пального в Україні

Минулий тиждень приніс збитки для гаманця тільки тим, хто заправляється скрапленим газом (LPG), бо це паливо подорожчало; ринок бензину і дизпалива (ДТ) стабільний. І хоча в недалекому майбутньому на ринок палива в Україні чекають зміни, на цьому тижні роздрібні ціни на всі нафтопродукти, крім автогазу, залишаться стабільними, говорять опитані сайтом "Сьогодні" експерти.

"Жодних істотних змін ані в котируваннях нафти, ані в курсі гривні, здатних вплинути на роздрібні ціни на АЗС, не було, тому цінники не змінилися і поки не зміняться, – роз'яснив директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн. – Що стосується автогазу, то роздрібні ціни почали реагувати на зростання цін в оптовому сегменті. Ціни газу в опті з початку листопада зросли на 10%, до 19 600 грн/т. Це сталося через зростання котирувань пропан-бутану на білорусько-польському кордоні через обмеження поставок. Крім того, спостерігалося зниження обсягу імпортних поставок залізницею. За 1-20 листопада цим шляхом в Україну надійшло 68 тис. т проти 81 тис. т за 1-20 жовтня. Ціна газу в роздробі змінюється оперативно, тому за тиждень він може подорожчати одразу на 0,85-1 грн/л, або в середньому до 12,63-12,78 грн/л".

Але заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев не очікує такого значного зростання цін в роздробі на автогаз – відразу на 7-8% в низький сезон споживання, який супроводжується до того ж морозами.

"Більість водіїв автомобілів з газобалонним обладнанням в сильні холоди переходять на бензин, тому трейдерам навряд чи вигідно ще більше знижувати споживання,"задираючи" ціни, – упевнений Рябцев. – Зростання все ж буде через подорожчання в опті, але не більше ніж на 20-30 коп./л за тиждень".

У той же час він згоден з Куюном, що ані бензин, ані дизпаливо поки дешевшати не будуть. Тому, щоб заощадити, водії, за словами експерта, все більше обзаводяться знижковими картами брендових мереж і заправляються там, де на даний момент проводяться акції.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: