Вхiд на сайт
Авторизацiя

Період після народження дитини для жінки: що треба знати

Після того як жінка народила, її організм зазнає деяких змін. Окрім видимих ознак, таких як зміна тіла, відбуваються певні речі, які здавалося б непомітні на перший погляд. У жінок які народили зростає рівень тривожності, покращується робота мозку та навіть трохи змінюється голос.

Період після народження дитини для жінки: що треба знати


Яка тривалість післяпологового періоду?
Післяпологовий період зазвичай триває від шести до восьми тижнів після народження немовляти. Найбільш помітні зміни виникають у жіночому організмі одразу після того як жінка народила.

У цей період у жінок як правило збільшуються молочні залози, а на третій день починає прибувати молоко. Апетит у породіллі у цей період дещо знижується, та згодом він стає таким як був раніше. Він відновлюється в той час, коли жінка починає процес годування.

Менструація після народження дитини
Приблизно на тридцятий день відбувається повне відновлення піхви. У породіллі яка в цей час не вигодовує дитину, менструація з’являється через два місяці після пологів. Місячні після пологів у жінки яка годує настають пізніше, орієнтовно на 4-5 місяць.
В породіллі після народження малюка починається кровотеча. Такі кров’янисті мають назву лохії, які залишаються всередині матки після пологів. У цей період породілля повинна бути уважною та ретельно слідкувати за своєю гігієною для того, щоб уникнути потрапляння інфекції.

За якою ознакою відрізнити місячні від лохій?
Як же відрізнити місячні від лохій? Першою ознакою лохій є їх забарвлення. Орієнтовно на сьомий день після пологів такі виділення помітно світлішають, а згодом взагалі перетворюються на безбарвний слиз, який немає ніякого кольору.
Визначити, яке походження мають виділення з матки жінки що народила, можна також й за їх тривалістю. Звичайні місячні зазвичай тривають не більше як тиждень. Лохії ж можуть виділятись до місяця часу, поступово зникаючи.

Затримка або рясні місячні
Для того щоб запобігти ускладненням, жінці яка народила слід пройти обстеження в наступних ситуаціях:
• відсутність місячних понад два місяці;
• нетривалі та мізерні виділення;
• нерегулярні виділення (більш ніж півроку);
• дуже рясні місячні;
• наявність згустків у виділеннях;
• зміна запаху та кольору виділень;
• погане самопочуття жінки, яке може супроводжуватись постійною слабкістю, частим пульсом, запамороченням та навіть втратою свідомості.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: