Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українці зможуть знімати готівку в касах магазинів

Українці зможуть знімати готівку в касах магазинів
НБУ хоче дозволити українцям, які є держателями електронних платіжних засобів (наприклад, платіжних карток) отримувати готівку з кас магазинів та закладів громадського харчування і послуг, що застосовують РРО.

Про це йдеться у проєкті постанови “Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні”, повідомляє прес-служба Нацбанку.

Що це дасть. У НБУ вважають, що рішення допоможе:

- зменшити тінізацію економіки;
- розвивати безготівковий сегмент
- збільшити фінансову інклюзію громадян загалом.

Відповідні норми також містить ухвалений Верховною Радою Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг”.

Також НБУ хоче врегулювати питання щодо операцій з готівкою для подальшого переказу коштів суб’єктами господарювання, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги (на підставі виданої Національним банком ліцензії на здійснення таких операцій).

Довідка:
Нацбанк продовжує валютну лібералізацію. Від початку року скасовано вже понад 30 валютних обмежень:

- обов’язковий продаж валютних надходжень бізнесом;
- попереднє резервування гривні для купівлі валюти;
- обмеження на репатріацію дивідендів за кордон;
- введення дозволу на онлайн-купівлю іноземної валюти;
- запровадження системи інвестування за кордон у межах е-лімітів (сьогодні – до 50 тис. євро/рік для фізичних осіб) без необхідності отримання індивідуальних дозволів чи ліцензій у НБУ.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: