Вхiд на сайт
Авторизацiя

Уряд затвердив макроекономічний прогноз на 2020 рік: долар коштуватиме 27 грн

Кабінет міністрів України затвердив макроекономічний прогноз на 2020 рік, у якому заклав курс долара на рівні 27 гривень.
Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час прес-брифінгу за підсумками засідання уряду 23 жовтня.


Уряд затвердив макроекономічний прогноз на 2020 рік: долар коштуватиме 27 грн

«Середній курс на 2020 рік, який ми закладаємо у консервативному прогнозі 27 гривень за долар. В оптимістичному, якщо економіка буде швидше зростати, то ми закладаємо курс 24,8 гривні за долар», заявив Гончарук.

Зазначається, що уряд візьме за основу консервативний прогноз розвитку економіки. За даними цього прогнозу перебудують проєкт бюджету на 2020 рік до другого читання у Раді. Консервативний прогноз передбачає зростання економіки у 2020 році на 3,7%.

Водночас Гончарук повідомив, що економіка України може зростати набагато швидше, якщо будуть реальні результати у боротьбі з корупцією. Тоді може реалізуватися оптимістичний прогноз економічного зростання на 4,8% за 2020 рік та падіння курсу валют до 24,8 гривні за долар.

Зазначимо, що уряд розраховує 2 сценарії розвитку економіки України. За оптимістичним, у 2020 році ВВП України має зрости на 4,8%.

Зазначимо, що внесений на розгляд парламенту бюджет на 2020 рік побудований на основі макроекономічного прогнозу Міністерства економіки, який склали весною 2019 року, ще до зміни уряду. Зокрема, у цьому пронозі закладено курс долара на рівні 28,2 гривні за долар, в той час як наразі курс валют є набагато нижчим. Також в старому прогнозі не розраховано результатів від реформ, які уряд має намір провести в Україні найближчим часом, зокрема земельної реформи.

18 жовтня Верховна Рада ухвалила бюджет на 2020 рік у першому читанні. За нього проголосувало 255 депутатів.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: