Вхiд на сайт
Авторизацiя

Суди скасовують штрафи за стоянку в заборонених місцях

Суди скасовують штрафи за стоянку в заборонених місцях

Порушення правил стоянки тягне за собою 255 грн. штрафу. Якщо це порушення створює перешкоди дорожньому руху, то штраф становить 510 грн.

Стоянка - це припинення руху автомобіля на час, більший ніж 5 хвилин, з причин, не пов'язаних з посадкою (висадкою) пасажирів, завантаженням (розвантаженням) вантажу.

Тому для застосування такого штрафу інспектор повинен довести саме факт стоянки тривалістю не менше як 5 хв. Тобто інспектор повинен зробити на службовий відеореєстратор безперервний відеозапис такої стоянки, тривалість якого не може бути меншою за 5 хв.

Проте на практиці поліцейські цих вимог не дотримуються та долучають до постанови або фото з місця події або коротке відео, які не підтверджують тривалість припинення руху автомобіля більш як 5 хв. Сама ж постанова не може бути доказом порушення правил стоянки.

Як наслідок суди скасовують такі штрафи через не доведення інспектором саме факту стоянки тривалістю не менше як 5 хв, як це передбачено Правилами дорожнього руху.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: