Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатець із «біло-синім» серцем: футбольна історія молодого голкіпера київського «Динамо»

Закарпатець із «біло-синім» серцем: футбольна історія молодого голкіпера київського «Динамо»

«Закарпатський кореспондент» продовжує розповідати про талановитих футболістів із Закарпаття, котрі зуміли проявити себе у топ-клубах України та інших європейських країн. На черзі – талановитий голкіпер київського «Динамо» Руслан Нещерет. Хлопцеві всього 17 років, а він уже має змогу проявити себе у футболі на дорослому рівні. Як складався футбольний шлях Руслана – далі у матеріалі.

Народився Руслан Нещерет у колоритному закарпатському місті Мукачево. Хлопець зі звичайної сім’ї: мама проста робітниця, а батько – військовий у відставці. Футболом в родині Нещерета не займався ніхто. В інтерв’ю клубному журналу «Динамо» Руслан згадував: «Хіба що дідусь займався спортом, але не футболом, а біатлоном, і не професійно, а для себе». Сам же хлопець із дитинства полюбив м’яч.
Невідомо, у якій саме футбольній школі Руслан Нещерет займався до переходу у розташування «біло-синіх», проте, оскільки хлопець родом із Мукачева – це була одна зі шкіл районного центру.

Починав голкіпер не на своїй теперішній позиції. У тому ж таки інтерв’ю для журналу говорив: «Спочатку я був чи то захисником, чи то нападником, але потім мені стало лінь бігати, і я попросив стати на ворота. Тоді мені було років 8, ще до переходу в динамівську футбольну школу. Спробував – сподобалося. Там і залишився».
У 12 років хлопця запросили приїхати на перегляд у Київ. Їздив двічі: у квітні та червні. Із другої спроби йому повідомили - «Беремо!». До цього, як розповів хлопець у інтерв’ю «Динамо», була ще одна пропозиція, два роки раніше. Тоді не відпустили батьки, адже вважали – сину поки рано їхати так далеко від рідного дому. Хлопцеві було всього десять.

«Напевно, хтось помітив мене на якихось змаганнях» - згадував Руслан.

Після того як хлопця переглянули у «динамівській» школі, розпочалося його навчання. Голкіпер повинен був грати за команду «Динамо» U-13, але займався з хлопцями, котрі були на рік старшими. Руслан майже не з’являвся на полі з командою однолітків. Нещерету доводилося трохи більше працювати, позаяк швидкості, хоч і не сильно, але відрізняються, проте хлопець старався, і тренерам його самовіддача подобалася.

За свою голкіперську кар’єру Руслан Нещерет грав не лише в чемпіонатах України. До прикладу, у сезоні 18/19 юніори київського «Динамо» у рамках Юнацької ліги «УЄФА» грали проти бельгійського «Андерлехта», туринського «Ювентуса» тощо.
Принагідно зазначити, що Руслан Нещерет часто після турнірів отримував індивідуальні нагороди.
Закарпатець із «біло-синім» серцем: футбольна історія молодого голкіпера київського «Динамо»

Минулого року, на турнірі розвитку УЄФА у Фінляндії Руслан показав свій топ-клас, відбивши у післяматчевій серії пенальті аж три одинадцятиметрові із чотирьох. Здається, в Україні з’явився наступник Олександра Шовковського.

Також Нещерету доводилося майже одночасно виступати за збірну України різних вікових категорій - U-16 та U-17. Проте, здебільшого грав саме за однолітків.

Цієї зими Руслану виповнилося сімнадцять. Він уже активно виступав за юніорську команду «біло-синіх». Справжнім сюрпризом для хлопця стали міжсезонні збори з основною командою «Динамо» у іспанській Марбельї, куди Нещерет вирушив за декілька днів до свого сімнадцятиріччя.
«Можна сказати, я був шокований. Десь за п’ять днів до того, як «перша» команда вилітала в Іспанію, мене попередили, щоб був готовий їхати на збори з основою . І ось, тепер – це не сон, а реальність» - ділився враженнями від рішення тренерського штабу Руслан в інтерв’ю виданню «Команда №1».
Одразу після зборів із основною командою киян, кіпер продовжив підготовку до сезону з юніорами.

На сезон 19/20 Нещерет заявлений як воротар основи. Проте, аж четвертий, після Дениса Бойка та його дублера Георгія Бущана, а також Владислава Кучерука із «молодіжки». Звісно, Руслан мав свої шанси показати себе, захищаючи «рамку» основної команди «біло-синіх». Востаннє, виходив на товариський матч проти «Колоса» із Ковалівки. Щоправда, команда той поєдинок програла із рахунком 1:3. В офіційних матчах «Фавбетліги» на полі поки не з’являвся. Зараз стабільно виступає за дублюючі склади і чекає свого шансу в основі.
Закарпатець із «біло-синім» серцем: футбольна історія молодого голкіпера київського «Динамо»

Руслан Нещерет – голкіпер, котрий наділений неймовірним талантом, завжди готовий викладатися на повну та допомагати команді. Він може стати прикладом для наслідування. Хочеться побажати Руслану Нещерету успіхів. Віримо, що за цим юним закарпатським талантом – майбутнє українського футболу!


Кароліна Бучковська,
"Закарпатський кореспондент",
за матеріалами інтернет-ресурсів

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: