Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна опинилася на межі дефіциту автогазу

Україна опинилася на межі дефіциту автогазу
У першій половині серпня 2019 року в Україні відбулося зменшення обсягів імпорту скрапленого газу, а також зросли обсяги його споживання. За словами трейдерів, це призвело до незначного дефіциту палива.

Співвласник одного з найбільших підприємств з постачання нафтопродуктів, в тому числі і скрапленого газу, заявив, що його компанія оцінює брак палива в 10-15 тис. тонн.

«Дефіцит трохи відчувається, але він несуттєвий. Є кілька факторів: це відсутність обсягів “Лукойлу”, затримки з роботою залізниці і сезонний стрибок попиту: останні два тижні серпня – традиційний сезон відпусток», – сказав акціонер полтавської групи компаній «Надія» Станіслав Батраченко.

За словами трейдера Orange LPG Дмитра Щербини, найбільш стабільна ситуація спостерігається в південних регіонах країни.

«Затримки з поставками з Росії та Білорусі більше відчуваються в східних і центральних регіонах, на півдні ж ресурсу поки вистачає», – зазначив він.

Щербина також заявив, що за останні місяці в південних регіонах спостерігався потужний надлишок автогазу, але завдяки сезону відпусток і низьким роздрібним цінам наявні запаси вдалося розпродати.

Експерти також відзначають, що брак палива має локальний характер і в найближчі тиждень-півтора ситуація може налагодитися. Один з трейдерів, який побажав залишитися неназваним, уточнив, що проблема дефіциту пов’язана з простоями вагонів на вузлових станціях.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: