Вхiд на сайт
Авторизацiя

Фірмовий стиль — що це та для чого

Фірмовий стиль — що це та для чого


Чи замислювались Ви завдяки чому клієнт впізнає Вас на ринку та які прийоми тут залучені? Робота продавця, кількість та якість реклами, особливості товару та вартість? Безперечно так, але все це не має ніякого сенсу, якщо Ви не розробили для себе особистий фірмовий стиль, тобто для потенційних клієнтів — Ви будете одним з мільйонів пропозицій на ринку та ще одна компанія. Як же грамотно та коректно виділити себе поміж стількох схожих компаній? Саме про це далі більш детально поговоримо.

Для чого потрібен корпоративний стиль Вашій організації

Сьогодні, дійсно, існує достатня кількість якісних продуктів та послуг, тому примусити клієнта звернути на себе увагу, справа не з простих. На даний момент, покупець вже не хоче бути просто клієнтом цієї чи іншої компанії, йому кортить належати до чогось особливого, бути одним з тих неймовірних людей за якими раніше він лише спостерігав. Таку можливість своїм клієнтам Ви можете подарувати завдяки так званому іміджу бренду, який формується не за один день и дійсно створений приваблювати людей та тягне до себе немов магнітом. Саме тому ми налаштовані зараз детальніше зупинитись саме на корпоративному стилі — один с основних елементів даного процесу.

Якщо Ви намагаєтесь реалізувати затребований та якісний продукт чи послугу, то Вам потрібно зробити максимум від Вас залежне, щоб покупець зміг Вас запам’ятати як найкраще, тому Ви маєте огорнути свій товар в унікальну та привабливе упакування.

Сьогодні майже кожна торгова марка має свій власний фірмовий стиль, щоб вона не презентувала: їжа, одяг, техніка, особисту назву та оформлення. Саме тому, не дивлячись на те, що перед нами чималий вибір, ми віддаємо перевагу тому, до кого в нас є більше довіри.

Поняття корпоративний стиль

Корпоративній стиль — це комплекс складових, які так чи інакше сприймає потенційний клієнт, які відображають коротку основну інформацію про продукт чи підприємство.

Фірмовий стиль можуть мати не лише виробники товарів чи сервісів, ритейлери також можуть мати свій особистий стиль (наприклад супермаркети, салони краси та інші).

Річ у тім, що не дивлячись на однаковий товар в кожному магазині, обслужити клієнта можна абсолютно по-різному, тому є сенс виділятись серед багатьох не лише якістю обслуговування та різноманіття товар, але й зовнішніми атрибутами, а саме: корпоративні кольори на вивісці магазину, наявністю лого на якихось аксесуарах, одязі співробітників та іншими зовнішніми ознаками.

Який склад корпоративного стилю

Можна багато говорити про значення складових, що відрізняють Вас на конкретному ринку, однак, краще відзначити головні складові фірмового стилю:

1. Фірмові кольори та шрифти. Всім відомо, що кожна компанія має свої кольорові стилі, до того ж добре, якщо колір буде, якимось чином, наголошувати на тому, якою саме діяльністю займається компанія. Наприклад, коричневий — шоколад, зелений — еко направлення, та таке інше. Обов’язково звертайте увагу на те, щоб обрані кольори гармонічно виглядали та були практичними. Шрифти там займають не останню позицію. Існує багата кількість різноманітних шрифтів, які мають змогу передавати абсолютно різні типи емоцій, наприклад: строгі шрифти актуальні для юридичних, нотаріальних або технічних організацій; округлі шрифти застосовуються компаніями які займаються дизайном, салонами краси, організаціями які мають відношення до розваг чи аксесуарів для дітей та інше.

2. Логотип, товарний знак та фірмовий блок. Невелике графічне зображення яке описує направлення діяльності компанії — виступає невід’ємною частиною фірмового стилю. Лого чи так звана емблема повинна бути геть усюди, де клієнт може стикнутись с вашими товарами чи послугами. Фірмовий блок — це комплекс кількох елементів, які об’єднуються в єдиний блок. Це, в принципі, той же логотип, але у більш розширеній версії. Наприклад, на дрібних предметах чи аксесуарах можна використовувати лише фірмову емблему, а вже на упаковці чи документах треба використовувати фірмовий блок.

3. Візитна картка. Деякі підприємці впевнені, що сьогодні мати власну візитку вже абсолютно не доречно. Бо в еру мобільних девайсів, візитки зовсім не маюсь ніякого сенсу. Це помилкова думка. Якщо розробити грану та ефектну візитку, то вона стане цікавим бонусом для клієнта та повинна запам’ятатись, тоді коли в телефонах інколи просто неможливо знайти щось насправді важливе, як би дивно це не було.

4. Упаковка. Якщо Ваш товар можна упакувати, то вже розроблений особистий фірмовий стиль буде доречним розмістити на упаковці Вашого продукту. Упаковка може бути не лише носієм елементів фірмового стилю, але й доповнювати його, наприклад своєю нестандартною формою, кольором, запахом, смаком та інше.

5. Роздавальні аксесуари. Останнім часом, продаж основного товару, супроводжується фірмовими аксесуарами: ручки, олівці, пакети, папки, та таке інше.

Це дає можливість клієнту ще більше Вам довіряти та дбає про якість Вашого іміджу. І як завжди, не варто забувати про єдиний фірмовий стиль!
Зрозуміло, що окремо Ваш продукт звичайно має право на життя, але якщо він не буде чимось відрізнятись від інших, не буде мати свого фірмового стилю, то просувати його поміж конкурентами буде вкрай як важко. І тут зовсім не має значення велика у Вас організація чи маленький інтернет-магазинчик, це надасть Вашому бізнесу правильного напрямку та буде допомагати коректно розвиватись.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: