Вхiд на сайт
Авторизацiя

До яких небезпечних хвороб може призвести хронічне безсоння

До яких небезпечних хвороб може призвести хронічне безсоння
Хронічний недосип може привести до збільшення розвитку різних серцево-судинних захворювань, включаючи, серцеву недостатність і інсульт.

Група шведських вчених з Каролінського інституту провели експеримент за участі 1,3 мільйона людей.

Дослідники спостерігали за змінами стану їх здоров'я в залежності від того, скільки годин на добу пацієнти спали.

Для цього дослідники використовували метод Мендєлєєвської рандомізації. Усіх добровольців розподіляють по групах в залежності від їх генотипу.

Результати показали, що у пацієнтів, які мали пов'язані з безсонням комбінації генів, ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту або серцевої недостатності був значно вищий, ніж в осіб, у яких подібні генетичні варіації були відсутні.

При цьому, мова йшла переважно про великий ішемічний інсульт, а не фібриляцію передсердь (миготливу аритмію).

Ішемічний інсульт – це порушення роботи і ушкодження тканин мозку, яке виникає внаслідок порушення його кровообігу. Виникає він через раптове припинення постачання крові до клітин мозку, через що вони починають відмирати.

Лікарі розпізнають два види інсульту: ішемічний (виникає через блокування судин тромбом) і геморагічний (виникає через розрив судини, що призводить до крововиливу). Більш поширеним є ішемічний інсульт – він становить близько 80% усіх випадків.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: