Вхiд на сайт
Авторизацiя

З українських таксистів тепер збиратимуть щорічний податок, - законопроект

З українських таксистів тепер збиратимуть щорічний податок, - законопроект

Українських таксистів хочуть обкласти податками. Автори нового законопроекту вважають, що якщо зробити бюджетний платіж "зовсім невеликим" (2,5 тисяч гривень щорічно), то його почнуть платити.

Український ринок таксі знову спробують вивести з тіні, і зробити "цивілізованішим". Офіс ефективного регулювання BRDO спільно з профільною асоціацією пропрацював відповідний законопроект, і представив його громадськості.

Лобісти запевняють, що в документі захищені права всіх сторін: пасажирів, водіїв, агрегаторів замовлень і держави. Вони вважають, що водії таксі згодні платити до бюджету не більше 2,5 тис. грн на рік. На їхню думку це "дуже скромна сума".

Чи влаштує такий проект владу і чи буде прийнятий законопроект Верховною Радою - покаже час. Поки розробники активно просувають новий документ, і співзасновник Асоціації відповідальних перевізників (АОП) Тарас Котов розповів про його основні засади.

За словами Котова, багато уваги в новому документі приділено простоті сплати податку водіями. Однак до кінця неясно, як буде контролюватися ця оплата, і як держава зможе гарантувати своєчасне надходження грошей в казну.

Не згадується нічого про цільове використання коштів, отриманих шляхом оподаткування таксистів. Не сказано і про найголовніше, які переваги отримають водії таксі, якщо погодяться платити такий податок.

Авто 24



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: