Вхiд на сайт
Авторизацiя

Із 13 в 4: кількість районів на Закарпатті можуть скоротити до чотирьох

Про це розповів на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук Геннадій Зубко, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Із 13 в 4: кількість районів на Закарпатті можуть скоротити до чотирьох

У Мінрегіонів підготували нову модель адміністративно-територіального устрою європейської України, яка рухається реформою децентралізації. Загалом буде 92 райони, які розташовані на підконтрольній території України і +10 – на тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Зубко переконаний, що новий субрегіональний рівень дасть можливість збільшити території і кількість їх мешканців до 150 тисяч, що проживають у районах. Це дасть змогу сформувати якісні потужні команди, котрі зможуть координувати, управляти процесами та делегованими повноваженнями від держави. За словами міністра, децентралізації вже докорінно змінила систему менеджменту у державі і забезпечила перехід від централізованого радянського управління, яке продовжувалося за всі майже 28 років незалежності, до імплементації європейських стандартів управління. А це демократичність, субсидіарність і відповідальність влади.

"Новий адмінтерустрій – логічне і необхідне продовження. Ця модель дозволить сформувати якісний менеджмент європейського зразка – за показниками розвитку людського потенціалу, якісних послуг і секторальних реформ. Також це дасть можливість не лише побудувати якісну модель управління, а й ефективно використати кошти на місцях, які нині спрямовуються на існуючі майже півтисячі райдержадміністрацій", – наголосив Зубко.

Із 13 в 4: кількість районів на Закарпатті можуть скоротити до чотирьох


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: