Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як вам може нашкодити занадто довгий сон

Як вам може нашкодити занадто довгий сон
Занадто довгий сон шкідливий настільки ж як брак сну. Також він може бути ознакою гіршої якості сну – наприклад, супроводжуватися численними пробудженнями або апное (зупинками дихання).

Дослідники вивчили результати тестування пам'яті у 400 000 осіб (учасників великої британської бази даних UK Biobank), порівнявши їх з заявленими кожним з учасників середньою тривалістю сну.

Під час тесту їм потрібно було запам'ятати, як розташовані карти, а потім точно відтворити їх положення. Виявилося, що ті, хто спав у середньому дев'ять годин і більше, зробили стільки ж помилок, як і ті, хто спав п'ять.

Дослідники також вивчили генетику учасників і взяли до уваги, що хтось з них міг мати схильність до більшої кількості сну. Головним завданням учених було знайти зв'язок між кількістю сну й ознаками деменції.

"Ми знайшли мало доказів того, що короткий або довгий сон пов'язаний з ризиком розвитку деменції, проте необхідні додаткові дослідження", – підкреслив Альберт Генрі, провідний автор дослідження.

Погана якість сну, у свою чергу, заважає нормальному функціюванню областей мозку і піддає людей ризику виникнення когнітивних проблем. Таким людям варто звернутися до сомнологів і з'ясувати причину проблеми.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: