Вхiд на сайт
Авторизацiя

Нові технології: в Ужгороді встановлюватимуть індивідуально виготовлені імпланти

Нові технології: в Ужгороді встановлюватимуть індивідуально виготовлені імпланти
Досі в Україні таких імплантів не було. Та нещодавно угоду про співпрацю підписали ужгородський медичний центр та європейська компанія.

В 2010 році науковці з Кошице виграли європейський грант у 2 млн. євро. Спільними зусиллями створили компанію «Biomedical Engineering».

З 2013 розпочали роботу у повному обсязі. Нині компанія єдина у Словаччині, яка займається виготовленням подібних імплантів. Працюють з усім світом. Імпланти створюють найрізноманітніші.

В Україні досі таких імплантів, зроблених під конкретну особу, не виготовляють. Однак днями кордони відкрили. «Biomedical Engineering» та Медичний центр «Діамед» підписали угоду про співпрацю.

Нові технології: в Ужгороді встановлюватимуть індивідуально виготовлені імпланти

Представники медичного центру кажуть, підписали угоду заради своїх пацієнтів. Нагальна потреба у саме таких, індивідуальних імплантах виникла давно. Зокрема, місяць тому у клініку поступив пацієнт після ДТП. Хлопець у вкрай важкому стані. З ушкодженими черепом. Переніс оперативне втручання. Для повної реабілітації пацієнту потрібно захистити мозок. Для того, аби виготовити імплант, медики зробили обстеження, а зображення травми відправили у Кошице. Представники «Biomedical Engineering» опрацювали його і створили макет.

Нові технології: в Ужгороді встановлюватимуть індивідуально виготовлені імпланти

Хірург пацієнта Юрій Чомоляк особисто перевірив роботу інженерів зі Словаччини. Лікар вніс коригування у макет, підібрав для пацієнта індивідуальну систему кріплення. Згодом інженери компанії приступили власне до процедури виготовлення. У стерильній лабораторії унікальний принтер вже розпочав роботу.

Ексклюзивна методика виготовлення дасть можливість мінімізувати ризики. Адже імплант буде виготовлено індивідуально під хворого. Як тільки пластина буде готова, її привезуть в Ужгород і лікарі зможуть прооперувати пацієнта. Чим самим врятувати йому життя. Більше - у сюжеті М-студіо:




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: