Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чи стане ужгородське "підземелля" туристичною родзинкою міста?

Чи стане ужгородське "підземелля" туристичною родзинкою міста?


В останні дні в Ужгороді жваво обговорюється цікава знахідка на місці ведення будівельних робіт у центральній частині міста. Нагадаємо, у понеділок, 1 липня, в ході будівництва торгівельного центру на площі Поштовій в Ужгороді було виявлено підвальне приміщення площею близько 60 кв. метрів. Будівництво тимчасово зупинили, а знахідку з метою безпеки законсервували та, враховуючи аварійність приміщення, закрили до неї вхід.

Й досі невідомо чи має воно архітектурну цінність - у мережі з’явилася думка, що зазначене приміщення може мати відношення до броварні під назвою Пивний дім, що працювала у місті з початку XVIII століття. Цю гіпотезу спростував місцевий експерт науковий співробітник Рятівної археологічної служби, історик Йосип Кобаль, втім остаточне рішення буде винесено за підсумками археологічної експертизи.

Однак так чи інакше, певне історичне значення підвальне приміщення житлового будинку (за версією Йосипа Кобаля) таки має.

Враховуючи значний суспільний резонанс та туристичну спрямованість розвитку міста над Ужем, ця знахідка може стати його туристичною родзинкою та самобутньою окрасою нового торгового центру, що зводиться у центрі міста. Залишається відкритим питання фінансування відповідних робіт та документальне оформлення цього важливого проекту.

Чи вдасться об’єднати зусилля інвестора, громади та експертів у напрямку збереження цієї цікавої знахідки? Слідкуємо разом.
Чи стане ужгородське "підземелля" туристичною родзинкою міста?



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: