Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сонячне затемнення спостерігатимуть вже за кілька годин

Сонячне затемнення спостерігатимуть вже за кілька годин
Перше літнє сонячне затемнення 2019 року станеться сьогодні, 2 липня. Однак воно буде видне лише для деякої частини населення Землі. О котрій годині проходитиме сонячне затемнення, як довго триватиме і хто зможе його побачити, читайте нижче.

Отже, у вівторок, 2 липня, о 22 годині 17 хвилин за київським часом відбудеться повне сонячне затемнення 127-го драконічного періоду сароса. Воно триватиме 4 хвилини 33 секунди. Максимальна фаза затемнення складе 1,0459.

На жаль, але спостерігати на власні очі українцям це астрономічне явище не доведеться, оскільки затемнення буде видно лише на півдні Тихого океану, а також в Чилі та Аргентині.

Примітно, що це не єдине сонячне затемнення в 2019 році. Перше часткове сонячне затемнення відбулося 6 січня, і тоді Місяць лише частково закрив собою Сонце. А втретє сонячне затемнення відбудеться 26 грудня, і воно буде кільцевим.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: