Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 причин, чому вам варто сходити в піший похід

Хоча популярність здорового способу життя та різноманітної фізичної активності з кожним роком продовжує зростати, багато людей вважають за краще займатися чим завгодно, тільки не перерахованими вище речами.

5 причин, чому вам варто сходити в піший похід

А дарма, адже навіть невеликий похід на природу може принести вам такі позитивні бонуси як поліпшення фізичного тонусу, зниження рівня стресу, та й просто є хорошою можливістю відпочити від міської суєти і очистити думки.

Так що якщо ви все ще шукаєте мотивацію щоб піднятися зі зручного дивана і відправитися польовими стежками в пошуках нових вражень, ось декілька причин чому вам варто спробувати сходити в піший похід.

Піші прогулянки – корисні для здоров’я
Подорожуючи пішки ви «спалюєте» калорії, робите свій організм більш витривалим, а для людей, які ведуть переважно сидячий спосіб життя (робота така робота), це і зовсім необхідність.

Крім того, зменшується ризик серцевих захворювань, сповільнюються процеси старіння, і на психологічний стан піший туризм теж впливає позитивно.

Вам буде дуже просто почати
Що може бути більш природним для людини, ніж просто пересуватися на своїх двох ногах? Ми і так це робимо це природним чином і щодня. Просто тепер вам належить змінити локацію, і замість міських джунглів відправитися в місця цікавіші.

Мінімальна підготовка, відсутність вимог до інтенсивності і зручний особисто для вас темп – ці речі сильно спрощують завдання зробити перші кроки в цьому напрямі.

Це дешево і доступно для всіх
Не потрібно вкладати сотні доларів в дорогу екіпіровку, платити за послуги інструкторів та витрачати гроші на інші подібні речі. Початкові витрати на покупку предметів першої необхідності будуть мінімальні.

Хороші черевики, недорогий рюкзак і базовий комплект зручного одягу (який і так вже є в шафі) – вважайте що ви вже готові почати. І не обов’язково відразу ж відправлятися на інший кінець країни, якщо в вашому або сусідньому місті є великий парк або ліс на околиці.

А головне – повертає в реальність
Ми занадто багато часу проводимо у віртуальній реальності смартфонів і комп’ютерів, а онлайн поступово стає альтернативою справжнього життя. І таку тенденцію складно назвати чимось хорошим.

Прогулянки дозволяють поринути в світ справжньої природи, заново відкрити для себе ритми дня і пори року. Цифровий детокс в мініатюрі, наслідки якого будуть виключно позитивними.

І цим можна займатися все життя
Будь-спорт має обмеження за віком учасників, станом їх здоров’я, умовами гри і безліччю інших параметрів. А ось піший туризм – це те, чим людина може насолоджуватися все життя.

Так, з віком ви вже не зможете підніматися на гірські вершини і вам складніше буде долати великі відстані, але … це абсолютно не завадить вам і далі насолоджуватися пішими походами.

І можете не сумніватися – ваше здоров’я і настрій будуть набагато кращими, ніж у людей, які з різних причин відмовляються від подібного задоволення.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: