Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатці можуть безоплатно пройти сучасне діагностичне обстеження

Закарпатці можуть безоплатно пройти сучасне діагностичне обстеження
Мешканці Закарпаття, які мають серцево-судинні захворювання, відтепер можуть абсолютно безоплатно пройти сучасне діагностичне обстеження – холтерівське моніторування. Про це повідомляє МОЗ України

Воно дає можливість діагностувати ті порушення системи кровообігу, які неможливо виявити звичайною електрокардіограмою – порушення ритму, періоди зниження трофіки міокарду. Також такий моніторинг дозволяє виявити нічну гіпертензію і причину періодичного запаморочення та знепритомлення.

Донедавна пацієнтам Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру доводилось тижнями чекати на цю процедуру. Чотири старі реєстратори постійно виходили з ладу і не витримували навантаження. Якщо у 2017 році пройшли обстеження 229 пацієнтів закладу, то у 2018 – лише 195. Тому нова сучасна система холтерівського моніторування та сім реєстраторів, які днями отримав медзаклад, дозволить обстежувати більшу кількість пацієнтів та виявляти небезпечні приховані патології серцево-судинної системи.

Обладнання для обласного клінічного кардіологічного диспансеру було придбано за кошти спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» у Закарпатській області.

Обстеження на холтерівському моніторі триває протягом доби. На тілі пацієнта закріплюються датчики, які підключені до портативного реєстратора. Людина веде звичайний спосіб життя, а прилад записує кардіограму. Якщо під час звичайної ЕКГ проводиться запис 40-50 ударів серця, то холтерівський метод моніторингу дозволяє реєструвати до ста тисяч ударів серця за добу. Така 24-годинна безперервна реєстрація ЕКГ дозволяє більш ретельно і точно проаналізувати роботу серця, причини і час виникнення порушень та збоїв в його роботі. Після запису ЕКГ всі показники аналізуються на комп’ютерному обладнання за допомогою спеціального програмного забезпечення. Після цього лікар може призначити правильне лікування.

Закарпатці можуть безоплатно пройти сучасне діагностичне обстеження



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: