Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді пройдуть громадські обговорення із питань найменування та перейменування вулиць

В Ужгороді пройдуть громадські обговорення із питань найменування та перейменування вулиць
У зв'язку із зверненнями громадян та організацій на підставі розпоряджень міського голови 25.02.2019 № 65 та 19.04.2019 № 188 19 червня 2019 року о 14 год. у великій залі міської ради будуть проводитись громадські обговорення із наступних питань.

1. Перейменування:

- вулиці Кароля Мейсароша на вулицю Антона Кашшая;

- вулиці Декабристів на вулицю Кароя Мейсароша;

- вулиці Антона Кашшая на вулицю Володимира Фединишинця.

2. Найменування нових вулиць іменами:

- Миколи Бандусяка;

- Василя Липківського;

- Мстислава Скрипника;

- Степана Жупанина.

Коротка біографічна довідка про осіб, чиїми іменами вперше пропонується назвати вулиці

Володимир Фединишинець (1943 - 2018) - член Національної Спілки письменників України, автор понад 70 видань - поетичних збірок, збірок оповідань, повістей та романів, документальних монографій, збірок для дітей. Його твори також перекладені білоруською, угорською, чеською, словацькою, українською, російською мовами. Двічі лауреат Міжнародної премії ім. Олександра Духновича і тричі лауреат крайової премії ім. Федора Потушняка. Володимир Фединишинець понад 50 років жив і творив в Ужгороді. Його ім'я фігурує у багатьох енциклопедіях, у тому числі світових.

Микола Бандусяк (1909 – 2002) - громадський та політичний діяч Рахівщини, борець за утвердження українства в Закарпатті, адвокат, учасник національно-визвольного руху, за що був засуджений на 25 років та реабілітований у 1991 році.

Василь Липківський (1864 - 1937) - український релігійний діяч, церковний реформатор, проповідник, педагог, публіцист, письменник і перекладач, борець за автокефалію українського православ'я, творець і перший митрополит Київський і всієї України відродженої 1921 року Української Автокефальної Православної Церкви.

Мстислав Скрипник (1898 - 1993) - визначний український церковний діяч, патріарх Київський і Всієї України УАПЦ, патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ (КП), Первоієрарх УАПЦ в діаспорі.

Степан Жупанин (1936-2005) - український письменник, доктор педагогічних наук, професор, лауреат літературної премії імені Лесі Українки, член Національної спілки письменників України.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: