Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що буде з гривнею: сценарії розвитку від закарпатських економістів

У червні відбудеться зростання курсу долара по відношенню до гривні. Про це говорять аналітики і експерти.

Що буде з гривнею: сценарії розвитку від закарпатських економістів

Економісти кажуть, нині причин для паніки немає, ситуація контрольована. 28 гривень за 1 долар очікуваний середній показник до кінця року за даними Мінекономрозвитку. 29 — орієнтир уряду.

Найближчі місяці очікується тенденція валютного коридору, 26,2 - 26,4, тобто допустимі коливання курсу на 9 - 20 копійок. Досить втішні прогнози і західних аналітичних експертних компаній.

"В напрямку такого курсу валют який очікується в діапазоні 28-29 гривень, фактори і чинники які оцінюють наші західні партнери, це є якраз сприятливі умови торгівлі: це реальна стабільна відсоткова ставка, також ,що ми будемо оцінювати як позитивний чинник, приток приватного капіталу", - розповіла Тетяна Бутурлакіна, кандидат економічних наук.

"Є і менш позитивний сценарій розвитку. Є ряд факторів які на нього впливають: торговий баланс, він нині від'ємний, тобто ми завозимо товарів, які купуємо за валюту більше ніж експортуємо наше за кордон, що не найкраще впливає на курс.

Другий фактор — бюджет. Він затверджений на 2019 рік є дефіцитним, а це може спричинити емісію грошей, щоб покривати видатки.

Третій негативний фактор, це те, що є дохідна і видаткова частина, і дохідну частину яку ми планували, яка покриває видаткову частину, вона на сьогоднішній день не виконується. Тобто ті гроші, які ми планували отримати шляхом оподаткування ми їх не отримуємо в тих розмірах,. А це означає, що різниця між видатками збільшується, і ця дірка є ще більше ніж ми її планували", - розповів Олексій Гетманенко, голова асоціації економістів Закарпаття.

Більше дивіться у сюжеті телеканалу Sirius:



Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: