Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Колочаві будують амфітеатр для конфренц-туризму

В Колочаві будують амфітеатр для конфренц-туризму
У селі-музеї Колочава почали будівництво амфітеатру в карпатському стилі - з каменю та дерева, заради розвитку фестивального та конфренц-туризму.

У закарпатському селі-музеї Колочава почали будувати масштабний культурно-мистецький центр у межах проекту «Світ карпатських розет – заходи із збереження унікальності культури Карпат».

Як повідомляє прес-служба Національного природного парку «Синевир», будівництво здійснюється за підтримки Європейського Союзу в межах програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

За словами голови представництва в Закарпатській області «Єврорегіон - Карпати Україна» Василя Худинця, в межах проекту передбачено спорудження та обладнання будівлі амфітеатру та конференц-зали, - пише Укрінформ.

«Це буде крита будівля амфітеатру в карпатському стилі - з каменю та дерева. Споруду доповнюватиме сцена, яку можна використовувати з двох сторін, залежно від кількості глядачів. Будівля амфітеатру також включатиме адміністративне приміщення та конференц-зал на 100 осіб. Вони при потребі можуть бути використані як виставковий зал. В селі Колочава регулярно проводяться різні культурно-мистецькі заходи, тож потреба в будівництві такого місця для їх проведення назріла вже давно», – розповів Худинець.

Польсько-український карпатський центр культурної спадщини «Розета», який буде створено в результаті реалізації транскордонного проекту, складатиметься з 4 окремих центрів. Мета проекту – збереження культурної та історичної спадщини Карпат – традицій, ремесел, звичаїв, музики, архітектури.

У Польщі такий центр буде розташовуватися в селі Бистре (гміна Балігруд, Ліський повіт, Підкарпатське воєводство), в Україні – у Колочаві (Закарпаття), Косові (Івано-Франківщина) та Уричі (Львівщина).

«Будівництво культурно-мистецького центру в Колочаві дасть серйозний поштовх для розвитку туризму в селі. Адже наявність амфітеатру та конференц-залу забезпечить розвиток фестивального та конфренц-туризму. А це означатиме, що сільські садиби завжди матимуть клієнтів, з’являться нові робочі місця, а колочавці матимуть можливість заробляти вдома», - впевнений голова Колочавської сільської ради Юрій Кливець.

У межах проекту "Світ карпатських розет" також планується проведення фестивалів, майстер-класів і тренінгів.

Село Колочава єдине село в Україні, де працюють одночасно десять музеїв.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: