Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські студенти зможуть представити свої стартапи в університетах Швеції та Німеччини

В Ужгородському національному університеті відбувся конкурс стартапів, де студенти вишу мали змогу представити свої проєкти. Із понад двадцяти учасників до фіналу потрапили 7 команд, серед яких і обрали переможця.

Закарпатські студенти зможуть представити свої стартапи в університетах Швеції та Німеччини

Проєкти студентів торкнулися сфери обслуговування і спрямовані на полегшення роботи офіціантів та працівників готелів. Також стартапи намагалися знайти вирішення проблеми засмічення поліетиленом океанічних вод та прилеглих територій і запропонували виготовлення посуду із відходів сільськогосподарської промисловості. Сервіс для техобслуговування автомобілів має на меті спростити процедуру огляду спеціалістом вашого авто та оминути довжелезні черги.
За рішенням журі друге місце зайняли відразу кілька конкурсантів — Микола Кошун та Мирослав Лавренюк. Решті учасників присудили третю сходинку, а один проект повернули на доопрацювання. За переважною більшістю голосів, перемогу здобув Іван Зуб зі своїм проєктом екологічних виробів із біоматеріалів рослинного походження. Команда переможців раніше брала участь у схожих конкурсах та отримала міжнародні дипломи і сертифікати.
Оцінивши стартапи та потенціал учасників, європейські фахівці зголосилися допомогти у просуванні винаходів і їхньої презентації вже на міжнародному рівні. Кращі університети Швеції та Німеччини запросили усіх охочих, незалежно від виграшу в конкурсі УжНУ, представити свої роботи разом з іншими винахідниками світу.

Детальніше - у сюжеті Ужінформ:




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: