Вхiд на сайт
Авторизацiя

У кого відберуть субсидію готівкою

У кого відберуть субсидію готівкою
Фахівці в сфері компослуг вважають, що видача субсидій готівкою себе виправдала не повною мірою, оскільки була непідготовленою.

За словами експерта з питань житлово-комунального господарства Українського інституту аналізу та менеджменту політики Андрія Нікончука, негативну роль зіграв політичний момент – гроші спішно видали під вибори, через що не всі субсідіанти розібралися, що це за виплати, і витратили їх не за призначенням.

“У підсумку замість того, щоб стимулювати економію споживання енергоресурсів, влада отримала близько 25% боржників-субсидіантів, і тепер незрозуміло, як з них стягнути борги, – аналізує Нікончук. – Якби монетизацію вводили, як спершу планувалося, тобто без можливості видавати готівку на руки до кінця опалювального сезону – а це спокусливо великі суми, в 3-4 рази більші, ніж субсидії влітку, – то результат був би зовсім інший”.

Позитив, на його думку, в тому, що люди зрозуміли: буде заборгованість, субсидії позбавлять, поки не розрахуєшся. А також, що боржникам дали ще один шанс, пообіцявши призначити їм держдопомогу в безготівковій формі.

Нагадаємо, раніше Кабмін відповів на ТОП-5 запитань про те, кому потрібно повторно подати документи на субсидію. “Літню субсидію будуть розраховувати на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року”, – нагадують в уряді.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: