Вхiд на сайт
Авторизацiя

Виноробство на Закарпатті має великий потенціал - оцінка французьких фахівців

Виноробство на Закарпатті має великий потенціал - оцінка французьких фахівців
Закордонні експерти оцінювали потенціал виноробів Закарпаття та місцевих туристичних атракцій, розробляли рекомендації, а також вели мову про запровадження системи географічних зазначень – за європейським взірцем.

Семінар для виноробів за участі французьких фахівців організували на Берегівщині, на базі виноробної компанії «Шато Чизай».

Україну вже можна віднести до 25 виноробних країн у світі. Потенціал для розвитку цієї галузі тут великий, зазначили міжнародні експерти. Все що, потрібно – звернути увагу на підвищення якості місцевих вин, їх просуванню на національному иа європейському ринках та активно запроваджувати систему географічних зазначень – за європейським взірцем.

За словами французьких фахівців, дуже важливо переймати і європейський досвід. Власне, співпраця з експертами однієї з найбльших виноробних країн – Францією вже триває.

Певні кроки для розвитку виноробства в Україні вже зроблені. Один з них – прийняття закону щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв, який передбачає спрощену процедуру ліцензування для малих виробництв виноробної продукції на основі декларативного принципу. Однак попреду ще багато невирішених питань. Зокрема, винороби як ніхто потребують державних дотацій та податкових пільг.

Порадили європейські фахівці українським виноробами об’єднуватись в асоціації та кооперативи, адже така практика у Франції дуже поширена. Також надали рекомендації у плані організації виробництва та популяризації тутешніх вин.

Як зазначили фахівці, для розвитку виноробства на Закарпатті є усі умови та цілком реальні перспективи. Перші кроки для цього вже зроблені, все інше залежить як від змін в українському законодавстві, так і від бажання це робити кожного окремого винороба.

Дивіться відео від М-Студіо:





Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: