Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські угорці і подвійне громадянство: про що розмовляли президенти України та Угорщини

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі своїм угорським колегою Яношем Адером у понеділок, 20 травня.

Закарпатські угорці і подвійне громадянство: про що розмовляли президенти України та Угорщини

Янош Адер назвав цю зустріч «заохочувальним початком». Вона відбулася після інавгурації Володимира Зеленського в Києві. За словами Адера, він запропонував створення спільного комітету, який стане своєрідним форумом для обговорення всіх суперечливих питань між Угорщиною та Україною. І Зеленський цю ідею підтримав.

Президент Угорщини також зазначив, що Зеленський відкритий до обговорення та вирішення питань, пов'язаних із закарпатськими угорцями, зокрема питання подвійного громадянства або законів про освіту та мову в Україні.

«Ми зацікавлені в тому, щоб підтримувати стабільні і мирні відносини з Україною - нашим найбільшим сусідом, як і з іншими нашими сусідами, - зазначив Адер. - Ми відкриті до цього. Водночас я також дав зрозуміти, що угорська громада Закарпаття не вимагає більшого, ніж виконання Україною своїх зобов'язань, зокрема Конституції та міжнародних договорів»

За словами Адера, нині права угорської громади в Україні ще більш обмежені, ніж у часи Радянського Союзу, "що є неприпустимим за демократії".

Янош Адер запросив Володимира Зеленського відвідати Угорщину з метою обговорення інших питань, таких як оновлення КПП на кордонах та охорона навколишнього середовища прикордонних територій. Він зазначив, що сподівається, що незабаром буде проведено двосторонню зустріч експертів і, зрештою, ще одну зустріч президентів.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: