Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні планують врегулювати діяльність ріелторів

В Україні планують врегулювати діяльність ріелторів
Фонд державного майна разом з фахівцями в сфері продажів нерухомості розробив проект закону “Про брокерську діяльність в сфері нерухомості”.

Згідно із законопроектом, брокер – це особа, яка має трирічний досвід роботи агента з нерухомості, успішно здала кваліфікаційний іспит, отримала кваліфікаційний сертифікат брокера з нерухомості і інформація про неї міститься в Державному реєстрі брокерів з нерухомості і суб’єктів брокерської діяльності.

Про це в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров написав на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначив голова відомства, на сьогодні відсутнє будь-яке законодавче регулювання брокерської діяльності, немає нормативної бази, яка б встановлювала загальні правила діяльності в цій сфері.

Здійснювати брокерську діяльність в сфері нерухомості зможе виключно суб’єкт брокерської діяльності, який має в своєму штаті хоча б одного брокера з нерухомості. Також законопроект передбачає агента з нерухомості, яким є помічник брокера.

Агент повинен пройти професійну підготовку та отримати свідоцтво про проходження навчання, розповів Трубаров.

Брокер буде зобов’язаний кожні три роки підтверджувати кваліфікацію шляхом складання кваліфікаційного іспиту. Державне регулювання брокерської діяльності в сфері нерухомості буде здійснюватися Фондом державного майна України, який матиме право анулювати дозвільні документи.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: