Вхiд на сайт
Авторизацiя

"Страшніше, ніж рак": у скількох закарпатців діагностували хворобу Лайма у 2019 році?

Кліщі є основними переносниками збудників ряду вірусних, рикетсійних, бактеріальних, паразитарних захворювань, в тому числі хвороби Лайма. На весняний період припадає пік сезонної активності кліщів, отже, збільшуються і ризики для здоров’я людей.

"Страшніше, ніж рак": у скількох закарпатців діагностували хворобу Лайма у 2019 році?

Хвороба Лайма або іксодовий кліщовий бореліоз – трансмісивне, природно-осередкове особливо небезпечне захворювання, що характеризується ураженням шкіри, суглобів, нервової системи, серця, при відсутності лікування приймає хронічний, рецидивуючий перебіг. Збудником захворювання є мікроорганізми – борелії. Особливе занепокоєння викликає великий відсоток пізніх уражень різних систем і органів через несвоєчасну діагностику, що призводить до хронічних проявів, довготривалої непрацездатності, інвалідизації, а подекуди – і до летальних випадків.

Випадки кліщового бореліозу реєструються практично в усіх природно-кліматичних зонах Закарпатської області. Їх кількість серед жителів краю щорічно збільшується. Основна частина хворих виявляється з квітня по жовтень – під час піку сезонної активності кліщів відповідно відмічається підйом рівня захворюваності серед людей. В той же час, поодинокі випадки хвороби Лайма діагностуються і в зимово-весняний період року. Як повідомляє Закарпаття онлайн, у 2018 році в області було зареєстровано 95 випадків хвороби Лайма у людей. Вже за 4 місяці 2019 року серед жителів області зареєстровано 8 випадків захворювання на іксодовий кліщовий бореліоз.

В соцмережах активно поширюється розповідь лікарки Любові Долгової про цю хворобу. Детальніше читайте за посиланням. На фото - дівчина з Австралії, яка роками приймала всі ці препарати, щоб вилікувати те, що передав їй один маленький кліщ.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: