Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ломберний стіл: варіанти і поширені моделі

Ломберними столами називають всі симетричні варіанти, що мають невеликий розмір і призначені для розташування двох чоловік.


У 16 столітті з’явився цей тип меблів в Іспанії. Саме там і зародилася гра у карти, відома як «ломбер», що й дала назву столиків такого типу. Їх конструкція з часом отримала зміни, але загальні особливості залишилися незмінними. Перші варіанти були майже стандартні столи, просто поверхню обтягувалася сукном для зручності. Пізніше столи стали більш «спеціалізованими» і деякі моделі з минулого дещо нагадують сучасні геймерскі столи, тому спадає на думку, що вони були їх пращурами.


Ломберний стіл: варіанти і поширені моделі


В наші дні частіше зустрічаються багатоцільові варіанти. Вони пристосовані під різні цілі, і нерідко їх можна зустріти на кухні або у вітальні, оскільки конфігурація відмінно підходить для чаювання або кавових пауз.


Поширені моделі в наші дні


До таких моделей належить чимало виробів. Ось кілька найбільш затребуваних:



  • Поєднання ігрового і журнального столика


Ці моделі відрізняються невеликою висотою і розкладною конструкцією, що дозволяє змінювати зовнішній вигляд меблів до невпізнання.


За такими столиками зручніше розміщуватися в м'яких кріслах, тому вони ідеально підходять для вітальнь, а також нерідко використовуються на дачах.


Найдешевші моделі робляться з металу і пластика. Міцні сталеві опори і пластиковий верх – практичне рішення, яке ідеально підходить і для кухні, і для ігор, якщо зворотна сторона зроблена у відповідній стилістиці.



  • Багатофункціональні моделі


Вони можуть поєднувати в собі різні ігрові зони і дозволяють розташовуватися великій кількості людей. Окремий різновид – столи зі змінними стільницями, які можуть бути призначені під різні цілі, можна навіть знайти рішення з настільним футболом, хокеєм або міні-більярдом.


Якщо у вас сучасний інтер'єр, то класичні моделі не варто обирати. Краще звернути увагу на столик в сучасному виконанні. Найчастіше це моделі на металевих опорах з поверхнею, покритою зеленим сукном, хоча є і багатофункціональні комплекси зі змінними поверхнями.



  • Міні-стіл на одній «нозі»


Оригінальне та досить нестандартне рішення – невеличкий столик, що складається із стільниці і високій «нозі». Зазвичай вони дуже компактні і являють собою шахове поле. Їх можна легко переносити з місця на місце, і простору вони займають мінімум, що теж важливо.


Отже, якщо вас цікавить якась незвична нестандартна мебель, подивіться на ці столики.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: