Вхiд на сайт
Авторизацiя

Петро Порошенко підписав закон про мову

Президент Петро Порошенко підписав закон про функціонування української мови як державної. Свій підпис глава держави поставив 15 травня.

Петро Порошенко підписав закон про мову

"В цей день, я як президент України Петро Порошенко маю високу честь і унікальну можливість підписати закон про забезпечення функціонування української мови як державної", – сказав він.

Порошенко вкотре наголосив, що цей закон жодним чином не утискає інші мови.

Петро Порошенко підписав закон про мову

"Я, до речі, сподіваюсь, що і нова влада також, ретельно проаналізувавши закон, буде імплементувати його норми в життя, підтримає", – додав президент.

Порошенко подякував народним депутатам, голові Верховної Ради Андрію Парубію та громадським активістам і діячам культури, які підтримували закон.

Петро Порошенко підписав закон про мову

"І лише політична сила, орієнтована на Москву, в основному вона не підтримала закон. Але це ще більше доводить, що ми рухаємося в правильному напрямку", – зазначив глава держави.

Сьогодні підписанням закону про функціонування української мови як державної ми вчиняємо один із найголовніших актів для збереження української державності.

Мова – це фундамент, на якому будується нація і держава. Наголошую, що цей закон аж ніяк не зачіпає жодної мови нацменшин, які проживають в Україні. Я пишаюся тим, що вдалося без тиску чи примусу зробити за останні 5 років так, щоб це законодавче врегулювання нікого не утискало.

Ми намагалися врахувати думки всіх зацікавлених сторін, які сповідують державну політику. Єдина думка, яку ми не збиралися враховувати, – це думка Москви. Нехай займаються російською мовою. А українцям ми просто дали право слухати українські пісні, дивитися українські фільми, читати українські книги. Бо люди прагнуть це робити. Це модно і драйвово. А немодно – не знати української мови!

Опубликовано Петро Порошенко Среда, 15 мая 2019 г.


Українська правда


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: