Вхiд на сайт
Авторизацiя

На скільки виросте ціна на газ для закарпатців у червні?

"Закарпатгаззбут" озвучив нову ціну газу для населення області.

На скільки виросте ціна на газ для закарпатців у червні?

Уряд, НКРЕКП та Нафтогаз нарешті врегулювали ціну газу для побутових споживачів з 1 травня 2019 року. Її розмір для Закарпатської області у травні становить – 8 410 грн за тисячу кубометрів, а у червні - 8 790. Коливання ціни пов’язане виключно із групою Нафтогаз: по-перше, змінилась оптова ціна газу від НАК "Нафтогаз України", по-друге, для "Укртрансгазу" введені нові тарифи на транспортування газу. Саме через зміну цих тарифів з 1 травня кожен регіон отримує свою ціну газу для населення.

У додаткових угодах, які НАК "Нафтогаз України" надіслав на адресу ТОВ «Закарпатгаз Збут» як постачальника із спеціальними обов’язками, оптова ціна газу, за якою Нафтогаз продає газ для потреб населення з 1 травня 2019 року становитиме 7 188 грн за тисячу кубометрів, а з 1 червня по 7 558. Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг встановила для АТ "Укртрансгаз" нові тарифи на транспортування газу. У зв’язку із зміною тарифів "Укртрансгазу" кінцева ціна газу для побутових споживачів буде різною по всій території України.

До цього нововведення ціна газу була єдина для споживачів у всіх областях, тому що діяв однаковий загальний тариф на доставку газу. Загальний тариф на доставку складався з тарифу на транспортування для "Укртрансгаз" та тарифу на розподіл для операторів ГРМ. Тож із 1 травня для кожного регіону буде діяти свій тариф на доставку газу.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: