Вхiд на сайт
Авторизацiя

«Закарпатська зрада» скасовується : Омелян прокоментував ситуацію з авіасполученням

«Закарпатська зрада» скасовується : Омелян прокоментував ситуацію з авіасполученням
Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

"Сьогодні зі зловтіхою «а я ж казав» почали розганяти новину, що регулярне авіасполучення Києва з Ужгородом буде скасоване.

До поширення цієї «новини» з радістю долучилися деякі політики. Звісно, вибори на носі, набагато приємніше розповідати про «зраду», аніж пояснювати, для чого демонтовувалися плити з діючого летовища чи пролобіювати в Державному бюджеті будівництво нової злітної смуги в рідному Закарпатті. Бодай у тому ж Мукачеві.

Перед тим поясню очевидні речі, які, на жаль, будуть сенсацією для окремих експертів.

Зліт/посадка в аеропорту Ужгорода можлива лише з заходом на територію Словаччини. Так сталося, бо коли авіацію вважали транспортом для багатих або взагалі неперспективною, в іншому торці злітної смуги місцеві чиновники збудували приватні будинки. Дивом не забудували всю смугу. Не встигли.

Після вступу Словаччини в ЄС і НАТО дозвіл на захід в її повітряний простір регулюється вже не лише двосторонніми, але й цими міжнародними структурами.
З метою забезпечення регулярного авіасполучення Міністерством інфраструктури було проведено колосальну роботу (справжні фахівці розуміють, про що я, бо навіть вони не вірили, що це вдасться). Украерорух вперше з поміж усіх провайдерів країн-не членів ЄС було сертифіковано Європейським агентством з безпеки польотів. Як і аеропорт Ужгорода.
Проведено масу переговорів на рівні міністерств транспорту, оборони, державіаслужб, Прем`єр-міністрів і Президентів.
Найближчим часом буде підписано кінцеву угоду про інструментальний захід, про що йшлося в нещодавньо ухваленій спільній декларації Прем`єр-міністрів України і Словаччини.
Більше того, Міністерство інфраструктури і Державіаслужба України в ініціативному порядку провели переговори і переконали авіакомпанію «Мотор-Січ» розпочати регулярні рейси. За що ми особисто вдячні керівництву авіакомпанії.
Незважаючи на те, що аеропорт комунальний і його діяльність - виключна компетенція місцевих органів влади. Так само, як Одеса, Херсон, Миколаїв чи Харків.

Але ми допомагаємо усім, в тому числі Ужгороду.

З боку авіакомпанії «Мотор-Січ» є абсолютно адекватні вимоги: комерційна окупність рейсів, реклама цього напрямку.
Тому, зараз керівництво області, міста і аеропорта, народні депутати, які справді вболівають за рідний край, докладуть усіх зусиль, щоб вибудувати ефективний механізм співпраці з «Мотор-Січчю». Більше того, знайдуть рішення для зручних авіакомпанії і пасажирам рейсів.

І в цьому ми їм теж допомагаємо. Можна не дякувати"

«Закарпатська зрада» скасовується 🙂

Сьогодні зі зловтіхою «а я ж казав» почали розганяти новину, що регулярне...

Опубликовано Volodymyr Omelyan Понедельник, 6 мая 2019 г.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: