Вхiд на сайт
Авторизацiя

"Мертві душі" Фейсбуку: через 50 років мертвих користувачів соцмережі буде більше, ніж живих

Нове дослідження, проведене вченими з Оксфордського інтернет-інституту, що входить до Оксфордського університету, прогнозує, що кількість померлих користувачів Facebook може перевищити кількість живих уже через 50 років.

"Мертві душі" Фейсбуку: через 50 років мертвих користувачів соцмережі буде більше, ніж живих

Як повідомляє видання EurekAlert, на думку вчених ця тенденція матиме серйозні наслідки для людства щодо ставлення до цифрової спадщини.

Дослідження передбачає, що щонайменше 1,4 мільярда користувачів Facebook помруть до 2100 року. До такого висновку вчені дійшли, ґрунтуючись на рівні користувачів 2018 року.

За цим сценарієм, кількість мертвих користувачів може перевищити кількість живих уже до 2070 року.

«Якщо найбільша у світі соцмережа продовжить розширюватися з нинішніми темпами, число померлих користувачів може досягти 4,9 мільярда до кінця століття», — пише видання.

«Ця статистика породжує складні питання про те, хто матиме право на всі ці дані, як слід керуватись ними в інтересах сімей і друзів померлого і як їх зможуть використовувати майбутні історики», — зазначив провідний автор дослідження Карл Охман.

Співавтор наукової роботи Девід Уотсон додав, що це вражає, адже ніколи ще в історії настільки великий архів людської поведінки і культури не був зібраний в одному місці.

Дослідження проводилось за двома ймовірними сценаріями розвитку: насправді ж ситуація перебуватиме десь посередині, кажуть вчені.

Перший сценарій передбачає, що з 2018 року нові користувачі не приєднуються до Facebook. У цих умовах частка померлих користувачів швидко зросте в Азії і до кінця сторіччя перевищить 44% від загального числа користувачів.

Другий сценарій передбачає, що Facebook продовжує розширюватись з поточними темпами, а це 13% у всьому світі щороку, поки кожен ринок не досягне насичення. У таких умовах найбільше буде зростати частка мертвих користувачів в Африці.

Громадське


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: