Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сьогодні Рада завершить розгляд поправок до закону про мову

Сьогодні Рада завершить розгляд поправок до закону про мову
Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер закінчить розгляд поправок до законопроекту №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Про це сказано в порядку денному засідання парламенту.

Рада розпочала розгляд документа 28 лютого і розглянула 2 065 поправки з 2 082.

Далі вказано блок документів для включення до порядку денного та прийняття рішення, зокрема проект постанови №10091 про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО, №10180 про дозвіл прямого донорського фінансування розмінування в Україні неурядовими організаціями, №10248 про впровадження публічності у сферу військово-промислової політики, №10183 про імплементацію актів ЄС у сферу техрегулювання, №10201-1 про збереження українських лісів, а також необхідні для фінпідтримки з боку МВФ і ЄС №9532 і №9417.

Крім того, Рада розгляне законопроект №0218 про ратифікацію угоди між Францією таУкраїною про постачання питної води до Маріуполя і блок реформування парламенту: №6256 про обмеження кількості парламентських комітетів до 20, №7550 про розподіл посад у комітетах Ради за принципом д'Ондта в другому читанні та №1098 про тимчасові слідчі комісії.

Також вказано паливно-енергетичний блок: законопроекти №8449-д щодо конкурентних умов виробництва альтернативних видів енергії, №8527 про зміни норм ринку електричної енергії, а також №5550-д і №7471-д про зміни в норми безпеки використання ядерної енергії, а також №6089 про поводження з радіоактивними відходами.

Зеленський підтримав закон про українську мову.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив про намір підписати закон про українську мову в разі прийняття його Верховною Радою.

У законі передбачено, що за публічне приниження української мови будуть штрафувати, а чиновникам доведеться отримати сертифікати про знання мови.

Науково-експертне управління Ради вважає, що прийняття законопроекту про мову призведе до корупції, дискримінації та витрат.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: