Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатського посадовця можуть ув'язнити на 10 років через корупційну схему

Оперативниками управління захисту економіки в Закарпатській області, слідчими головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України було викрито та задокументовано злочинну діяльність голови Виноградівської районної державної адміністрації Михайла Русанюка.

Закарпатського посадовця можуть ув'язнити на 10 років через корупційну схему

Посадовець налагодив корупційну "схему" укладення договорів на постачання товарів, виконання робіт та послуг за бюджетні кошти та подальше безперешкодне їх перерахування. Під час проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання головою РДА неправомірної вигоди.

Так, було зафіксовано факти вимагання та отримання головою РДА неправомірної вигоди за укладення договорів на постачання планшетів для інклюзивної освіти, будівельних матеріалів та фарб до закладів освіти Виноградівського району та за перерахування бюджетних коштів за виконані роботи по договорам. 2 серпня фігуранта було затримано під час одержання чергового "траншу". В автомобілі голови РДА правоохоронці вилучили кошти, одержані ним у якості хабара - 8 тисяч гривень.

Наступного дня, 3 серпня, посадовцю було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. На нерухоме майно підозрюваного було накладено арешт. 29 січня 2019 року, за клопотанням Генеральної прокуратури України, голову Виноградівської районної державної адміністрації Закарпатської області було відсторонено від посади. Наразі досудове розслідування завершено. Сьогодні, 24 квітня, обвинувальний акт скеровано до суду.

Екс-посадовцю може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: