Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вербна неділя 2019: що не можна робити в цей день

Вербна неділя 2019: що не можна робити в цей день
Рівно за сім днів до Воскресіння Христового, 21 квітня, православні українці відзначають одне з найважливіших свят року – Вербну неділю 2019.

У день свята віруючі йдуть на службу до церкви, щоб посвятити гілочку верби, а також дотримуються строгого посту. Обов'язково не забудьте привітати з Вербною неділею 2019 всіх близьких вам людей, пошкодуйте міцного здоров'я, миру, благополуччя і, звичайно ж, щастя. А на вихідних ви можете запросити в гості родичів і друзів, а також влаштувати пікнік на природі, адже на Вербну неділю 2019 синоптики обіцяють гарну погоду.

Вербна неділя 2019: історія свята
За переказами, Ісус в цей день відвідав Єрусалим, де його зустрічали місцеві жителі. У місто Ісус в'їхав на віслюку, і люди почали вигукувати йому "Осанна!". Народ визнав Ісуса Месією.

Сама Вербна неділя, як свято, вважається одним з найстаріших. Про нього можна знайти згадки ще в 3 столітті. Але тоді торжество мало іншу назву – Тижня Квітного або Квітконосного. Але з часом, коли воно почало перетинатися вже з народними традиціями, то назву отримало на честь того, що приблизно в цей час починали розпускатися пухнасті сережки. Так ми і отримали Вербну неділю.

Прикмети на Вербну неділю 2019
Кімнатні рослини, висаджені на свято, повинні добре рости і приносити в будинок багатство.
Також люди вірять, що в це свято можна зцілитися від різних хвороб, якщо викупатися в відварі з свяченої верби.
Вважається, що зрізані сутра гілочки верби, освячені в храмі, допоможуть безплідним, якщо їх зберігати в будинку.

Вербна неділя 2019: чого не можна робити
Потрібно дотримуватися посту: не їсти м'яса і молочних продуктів. Можна дозволити собі трохи риби, додати в їжу рослинну олію і випити келих червоного вина.
Не можна пити алкогольні напої;
Працювати або займатися домашніми справами;
Прибирати, в'язати і шити;
Лаятися, лихословити, сваритися;
Розчісувати волосся.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: