Вхiд на сайт
Авторизацiя

Правила оплати "комуналки" зміняться з травня: які нововведення чекають на українців

Правила оплати "комуналки" зміняться з травня: які нововведення чекають на українців
З 1 травня в Україні зміняться правила оплати ЖКП, оскільки чинності набуде новий закон “Про житлово-комунальні послуги”.

Закон передбачає закріплення за багатоквартирними будинками керуючих, які стануть посередниками між мешканцями і постачальниками послуг ЖКГ.

Починаючи з 1 травня 2019 року, в нашій державі з’явиться можливість для мешканців обирати собі керуючих. З’явиться і реєстр керуючих – він повинен бути на сайті Мінрегіону, де люди будуть шукати контакти цих нових фахівців – кербудів.

Керуючий буде посередником між співвласниками багатоквартирного будинку і всіма операторами з надання тих чи інших житлово-комунальних послуг.

Кандидатура на посаду кербуда буде затверджуватися на загальних зборах співвласників будинку.

Також з травня доведеться платити за кожен використаний кубометр води і Гкал тепла. Ті, хто затримує платежі, платитимуть штраф. Споживачі комунальних послуг повинні пускати перевіряючих в своє житло. Також за борги послуги відключатимуть.

Все, що витрачається в будинку, буде оплачуватися мешканцями. Платити доведеться за будинковий лічильник. Якщо кубометри будуть якимось чином вкрадені, то за них заплатить весь будинок. Більше того, за борги нараховуватимуть пеню.

Також при неналежній якості послуг за них можна не платити або платити менше.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: