Вхiд на сайт
Авторизацiя

Порошенко вірить, що Угорщина підтримає членство України в ЄС і НАТО

Порошенко вірить, що Угорщина підтримає членство України в ЄС і НАТО
Кандидат у президенти України і чинний глава держави Петро Порошенко вірить у те, що Угорщина, яка зараз блокує євроатлантичні прагнення Києва через суперечку довкола освітнього закону, за 4 роки підтримає членство України в ЄС і НАТО.

Про це Петро Порошенко сказав на НСК "Олімпійський" у центрі Києва в неділю, куди він прибув для дебатів із Володимиром Зеленським, який на них не з'явився, повідомляє "Європейська правда".

"Я спеціально назвав конкретний рік – 2023 рік, коли ми маємо підписати план дій про членство (в НАТО), і коли ми маємо виконати критерії для того, щоб подати заявку на членство у ЄС. Я абсолютно переконаний, що Угорщина разом з іншими державами-членами ЄС підтримає Україну так само, як і було обіцяно багато разів декілька років тому", - впевнений Порошенко.

Він зазначив, що Київ відкритий до компромісів щодо прав угорської меншини.

"Вони (угорська меншина) мають повні права на освіту угорською мовою", - сказав Порошенко, додавши, що угорська меншина також має права "вчитися в українських школах, українських університетах, працювати в українських компаніях".

"А це неможливо, якщо ви не знаєте української мови в Україні", - додав він. Порошенко також зазначив, що Україна готова витратити більше грошей, аби створити кращі умови для навчання угорської меншини, аби вони знали "щонайменше дві мови – українську та угорську".

Президент Порошенко в рамках передвиборчої кампанії обіцяє, що Україна отримає План дій щодо членства у Альянсу в 2023 році.

Як відомо, Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які живуть в Україні, через положення закону про освіту, яким визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: