Вхiд на сайт
Авторизацiя

Новий дах для Невицького замку: коли чекати і як виглядатиме

Проект реставрації споруди перебуває на стадії завершення. Про це повідомив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської облдержадміністрації Денис Ман.

Новий дах для Невицького замку: коли чекати і як виглядатиме

Обіцяють, що Невицький замок оновлять до кінця 2020-го. Згідно із проектом реконструкції, новий дах на історичній вежі слугуватиме оглядовим майданчиком.
У середині березня на одній з найвідоміших фортець України Невицькому замку шквальний вітер зніс покрівлю головної вежі. Улюблена туристами пам’ятка історії й архітектури, розташована в дуже зручному для відвідування місці неподалік Ужгорода, чимало втратила у привабливості.
Проектом реставрації передбачено відновлення даху над головною вежею, спорудження покрівлі над малою, що має назву ронделла, зведення донжону, консервацію стін. Загальна вартість робіт становитиме 11,2 мільйона гривень, з яких 10,7 надійдуть із державного, а півмільйона — з бюджету Ужгородського району. "Дах на цій вежі встановлено 1923 року, востаннє його ремонтували наприкінці 1960-х — на початку 1970-х років. Тож вежа давно потребувала ремонту. За щасливим збігом обставин, падіння даху не зачепило мурів, відновлення яких теж потребувало б чималих коштів", — сказав Денис Ман.
Згідно із проектом реконструкції, новий дах на історичній вежі слугуватиме оглядовим майданчиком. Замкові мури укріплять, що збереже їх від руйнування. Фортифікаційну споруду підсвітять прожекторами, що у вечірній час підкреслюватимуть її красу й велич. Передбачено створити аудіогід, веб-сторінку для просування Невицького замку як туристичного об’єкта. Виконуватиме роботи, які мають завершити до кінця 2020 року, спеціалізована будівельна організація "Західреставрація", що квартирує у Львові.
Нагадаємо, що через буревій 11 березня завалився дах на донджоні відомого Невицького замку, що неподалік Ужгорода.

Depo.Закарпаття


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: