Вхiд на сайт
Авторизацiя

Добрий пішохід - живий пішохід: поради від закарпатських патрульних

Патрульна поліція Закарпатської області про безпечний рух на пішохідних переходах.
Добрий пішохід - живий пішохід: поради від закарпатських патрульних


Чому важливо бути уважним під час переходу дороги?

Наскільки б чудово не був обладнаний пішохідний перехід, або наскільки б ясною не була погода – трапляються події, коли через неуважність водія на зебрі створюються ДТП. Особливо, йдеться про нерегульовані дорожні переходи.

Як правило, такі автопригоди можуть статися через поспіх водіїв або ж відволікання від дороги за кермом (тут ми нагадуємо про заборону користування смартфонами під час керування автомобілем). Однак, аби уберегти себе від неприємностей на зебрі, хочемо звернутися і до пішоходів, від яких також залежить безпека на дорозі.

Ось кілька дуже простих, але дієвих порад:

- відкладіть смартфон до кишені, принаймні поки переходите дорогу. Тоді, у випадку екстримальної ситуації, у вас буде час для оцінки дорожньої обстановки і можливість для уникнення зіткнення.
- перед ступанням на зебру, гляньте спершу ліворуч, потім праворуч. Те, про що вчителі із безпеки дорожнього руху розповідають діткам у садках та школах, патрульним доводиться розповідати цілком дорослим пішоходам, які своїми діями, могли спровокувати аварійну ситуацію на переході.
- переходити проїзну частину можна тільки у встановлених місцях. Ще одне просте правило, яким деякі громадяни, на жаль, нехтують.
- під час проходу проїзної частини – будьте уважними. На нерегульованому пішохідному переході не завадить навіть встановити зоровий контакт з водієм автомобіля, аби впевнитися, що водій вас бачить.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: