Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді стартує "Школа волонтерства": подробиці від організаторів

В Ужгороді стартує "Школа волонтерства": подробиці від організаторів


Сучасний вплив волонтерської діяльності на розвиток суспільство є безумовно важливим. Зараз волонтерство – потужний соціально-суспільний рух, спроможний прийняти на себе частину повноважень державних соціальних установ. В основу добровільності покладена здатність однієї людини безкорисливо, у більшості випадків анонімно, виконувати роботу на благо інших. Тобто, частину свого вільного часу, енергії, знань, досвіду волонтер витрачає на виконання діяльності, яка приносить користь іншим людям чи суспільству в цілому. Волонтери не отримують матеріальної допомоги у вигляді заробітної плати в грошовому еквіваленті, проте вони мають дещо інше – розвиток власних здібностей, моральне задоволення, отримання нових знань та навиків, відчуття власної необхідності тим, хто потребує допомоги, відчуття, що вони приносять користь.

Волонтерська діяльність – це шлях самопізнання і самоперевірки. Тому в добровільній роботі беруть участь різні категорії волонтерів, людина будь-якого віку і статі, з будь-якою освітою яка спроможна відчувати означені потреби інших людей і на добровільних засадах допомагати їм.

Слід зазначити, що головною проблемою волонтерського руху в Україні залишаються передусім труднощі організації волонтерської діяльності. Організаторам волонтерського руху потрібно не тільки ознайомитися з історією руху інших країн, організувати роботу і контроль, навчитися складати робочі плани і ставити завдання для волонтерів, а й завжди враховувати думку і досвід самих добровільних помічників та волонтерів-іноземців, діяльність яких може позитивно Вплинути на подальший розвиток та становлення волонтерського руху в Україні.

Саме тому, щоб побороти труднощі в організації волонтерського руху в Україні, а зокрема в місті Ужгороді, ми організовуємо “Школу волонтерства” 23-24 березня. Яка відбудеться у “SmartPoint”, що на Швабській 25а.

Реєстрація на захід ㄧ Реєструйся тут!


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: