Вхiд на сайт
Авторизацiя

Підроблені чеки і товари: українцям пояснили, як з цим боротися

Підроблені чеки і товари: українцям пояснили, як з цим боротися
Перед тим як купити той чи інший товар в Інтернеті, треба перевірити, яка юридична адреса у магазину. Так споживач буде знати, куди звертатися в разі виявлення підробки або недоліків.

Про це розповів виконавчий директор спілки споживачів України Максим Нєсмєянов. Він зазначив, що при купівлі в звичайному магазині потрібно перевіряти документи і чеки.

“Коли ви щось купуєте через інтернет-магазин, то читайте відгуки, перевірте юридичну адресу. Щоб перевірити, можна зателефонувати за опублікованим номером і запитати, куди можна повернути товар. Якщо вам дадуть відповідь, що це “конфіденційна інформація”, то тут все ясно, купувати не варто. У звичайному магазині дивіться документи, щоб, як мінімум, вам не видали підроблені чеки, оглядайте товар. До техніки, наприклад, завжди повинна бути інструкція з експлуатації і фіскальний чек”, – сказав він.

Краще і безпечніше купувати у великих супермаркетах, зазначив експерт. Чеки, які там видають, потрапляють на контроль податкової служби.

“У маленькому магазині все на рівні продавця або власника – він як вирішить, так і буде. А ось в супермаркеті вам видадуть чек, і він потрапить на контроль податкової. За ним ви зможете написати скаргу в органи контролю. У маленькому магазині ви нікуди не напишете”, – сказав Нєсмєянов.

Захищати права споживачів має держава, переконаний експерт. Якщо державні служби відсторонюються від контролю, ситуація набуває хаотичного характеру, пояснює він.

“Держава повинна брати участь у процесі і захищати права споживачів. Наші права зафіксовані в Конституції, в законодавчих актах. Якщо держава, як сьогодні, відсторонилася від контролю, ситуація набуває безладного характеру”, – сказав Нєсмєянов.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: