Вхiд на сайт
Авторизацiя

Відома закарпатка, яка підкорила Еверест, побіжить марафон в Північній Кореї

Відома закарпатка, яка підкорила Еверест, побіжить марафон в Північній Кореї
Йдеться про відому закарпатку Ірину Галай. Саме вона є першою з українок, що підкорила Вершину світу – гору Еверест.

Тепер жінка вирішила спробувати себе в марафоні. Причому відбудеться він в одній з найзакритіших країн світу – в Північній Кореї.

"Віза є, можна розкрити карти. Ми будемо бігти найдивніший марафон у світі! Пхеньянський Міжнародний марафон. Марафон в Північній Кореї доступний туристам тільки з 2014 року, до цього в ньому брали участь лише місцеві. Впевнена, що це буде незабутньо", – прокоментувала Ірина.

Раніше відома українська альпіністка розповіла нам про замерзаючий на Евересті чай, сотню "женихів" в базовому таборі і мільйонерів на вершині. Ірина Галай: "Трупи? Це антураж головної вершини світу".

Підкорення Евересту було в 2016 році. Потім Ірина взяла участь в експедиції, в рамках якої хотіла стати другою жінкою в світі, яка зійде на сусідню з Еверестом гору Лхоцзе без використання кисневих балонів, - передає Сьогодні. Це в так званій "зони смерті", де людський організм не може повноцінно функціонувати через нестачу кисню.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: