Вхiд на сайт
Авторизацiя

Всесвітня павутина святкує 30-річчя інтернету

Всесвітня павутина святкує 30-річчя інтернету
Найважливішому проекту в історії Глобальної мережі виповнилося 30 років

12 березня в усьому світі відзначається день "Всесвітньої павутини". 2019 року інтернет відзначає свій ювілей – 30 років з моменту запуску глобальної мережі. Засновником вважається вчений з Великої Британії Тім Бернерс-Лі, який працював на той момент в ЦЕРН – Європейській організації з ядерних досліджень.

"Всесвітня павутина" стала справжньою революцією для свого часу в сфері обміну даними і послужила потужним поштовхом для розвитку інформаційних технологій. Зараз ми не можемо уявити собі існування без цього зручного засобу комунікації.

Спочатку інтернет розроблявся виключно для потреб ЦЕРН в його науковій діяльності. Але його концепція була такою, що вона не обмежувалася виключно науковими інститутами, а могла носити загальний характер. Тоді 1989 року їй придумали назву "Всесвітня павутина", – згадує вчений Франсуа Флюкігер.

"Всесвітня павутина" дозволила людям стати ближчими один до одного, ніж будь-коли в історії людства. Користувачі інтернету отримали можливість спілкуватися в реальному часі незалежно від відстані, отримувати миттєвий доступ до бази знань. Завдяки інтернету з'явилася безліч професій, можливостей для ведення бізнесу, і навіть свої власні гроші, що стали дорожче будь відчутною валютою світу.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: