Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кримінальна відповідальність за порушення на виборах: пояснення юстиції Закарпаття

Кримінальна відповідальність за порушення  на виборах: пояснення юстиції Закарпаття
Уже незабаром, 31 березня, відбудуться чергові вибори, на яких будемо обирати президента України. У Головному територіальному управлінні юстиції в Закарпатській області дають рекомендації.

Варто пам'ятати, що за порушення під час голосування настає кримінальна відповідальність! Наприклад, обмеження волі до 3 років, виправні роботи до 2 років, штраф від 1700 до 5100 гривень, настають за:
- видачу виборчого бюлетеня для голосування особі без документа, який підтверджує громадянство України;
- демонстрацію заповненого виборчого бюлетеня стороннім особам;
- винесення виборчого бюлетеня за межі виборчої дільниці;
- фото-, відео зйомку заповнених виборчих бюлетенів;
- голосування більше ніж один раз;
- отримання виборчого бюлетеня від іншої особи, крім уповноваженого члена комісії, який видає виборчий бюлетень.
Пропозиція, обіцянка, надання виборцю коштів, іншого майна, переваг, пільг, нематеріальних активів за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов'язаних з безпосередньою реалізацією права голосу та прийняття такої обіцянки, пропозиції виборцем, одержання ним вигоди, а також передача виборчого бюлетеня сторонній особі карається законом штрафом від 1700 до 5100 гривень, виправними роботами до 2 років, або обмеженням волі до 2 років.
Найбільше покарання, а саме позбавлення волі від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 1 до 3 років настає за пошкодження виборчих скриньок.
Варто бути уважними. Тому якщо ви побачите порушення, звертайтеся до голови відповідальної виборчої комісії, офіційних спостерігачів, або поліції.


Начальник Головного територіального
управління юстиції у Закарпатській області
Євген Когутич



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: