Вхiд на сайт
Авторизацiя

Найколоритніші куточки краю: куди поїхати на Закарпатті весною

Найколоритніші куточки краю: куди поїхати на Закарпатті весною

Навесні завжди особлива атмосфера. Весною хочеться творити, пізнавати щось нове. І найкраще робити це за допомогою подорожей. Аби побачити прекрасні краєвиди, насолодитися неймовірною атмосферою та пізнати всю красу природи не обов’язково їхати далеко. На Закарпатті також є величезна кількість місць, які можна відвідати весняними вихідними.

«Закарпатський кореспондент» підготував для вас ТОП-5 найколоритніших куточків краю, які особливо чудові навесні.

1. Обласний центр


Ужгород красивий кожної пори року, але особливо гарне це місто навесні, коли воно повністю поринає у рожеве цвітіння сакур. Ще на початку ХХ століття японські вишні завезли в місто з Відня, а сьогодні – вони досі буяють у всій красі і цим приваблюють увагу туристів. Найбільше квітучих дерев - на Алеї Сакур. Її, до слова, уважають найдовшою в Європі. Окрім Ужгорода у цей період сакури цвітуть і в інших закарпатських містах, зокрема в Мукачеві.
Щоб встигнути побачити рожеве цвітіння, потрібно їхати в Ужгород у квітні-травні. Усе залежить від погодних умов. Якщо весна прийшла швидко, то вже услід за нею прийдуть і сакури 😊

Найколоритніші куточки краю: куди поїхати на Закарпатті весною


2. Хустська Долина нарцисів

Вона знаходиться в урочищі Кіреші за 4 км. від мальовничого міста Хуст. Це унікальний ботанічний об’єкт. Саме тут кожної весни розцвітає нарцис вузьколистий – рослина, що занесена до Червоної книги України. Нарциси, як правило, починають цвісти укінці квітня. А тому, якщо ви хочете відвідати популярну серед закарпатців та туристів із інших куточків країни долину – сміливо їдьте сюди наприкінці квітня – на початку травня.

Найколоритніші куточки краю: куди поїхати на Закарпатті весною


3. Село Колочава, Міжгірський район

Українські Карпати прекрасні завжди. Проте тут є місця, які особливо зачаровують весною. У селі Колочава, Міжгірського району, наприклад, вже у березні починають цвісти унікальні крокуси (шафран Гейфеля), які теж заснесені до Червоної книги України і зривати їх у жодному разі не можна. До слова, ця територія – одна з найголовніших екологічно чистих місць в Україні.

Якщо ви ще не бачили цього унікального явища, то обов’язково відвідайте Колочаву в березні-квітні. Крокуси квітнуть протягом 20-25 днів.

Найколоритніші куточки краю: куди поїхати на Закарпатті весною


4. Озеро Синевир


Синевир – це справжня родзинка Закарпаття. Озеро здавна оповите легендами, проте саме цим і приваблює туристів. Тут завжди багато відвідувачів, проте найкраще їхати сюди навесні, коли природа прокидається зі сну. Там неймовірно чисте повітря та гарні краєвиди. А для любителів красивих «інстаграмних» світлин – ще й чудове місце для атмосферних фото 😊

Як доїхати до озера: спочатку потягом до станції Воловець, звідти маршруткою до Міжгір'я, а далі автобусом до озера. У Воловці можна замовити відразу автобус або таксі до Синевира ($32, у свята в два рази дорожче).

Найколоритніші куточки краю: куди поїхати на Закарпатті весною


5. Палац графів Шенборнів


Палац графів Шенборнів – це санаторій, який знаходиться у селі Карпати, Мукачівського району. Ососбливість палацу – його символіка. У ньому 365 вікон, які символізують кількість днів у році, 52 димоходи (кількість тижнів у році) та 12 входів (кількість місяців). Тут неймовірна природа та захоплююча неоромантична архітектура. Поціновувачам краси та елегантності тут точно сподобається.
Відвідати палац можна у будь-яку пору року, але радимо робити це саме навесні, адже саме тоді всі дерева (а їх там дуже багато, адже на території розташований сад-дендрарій) якраз прокинуться від зимових морозів та тішитимуть око чудовим цвітом.

Найколоритніші куточки краю: куди поїхати на Закарпатті весною


За матеріалами сайтів "Вікіпедія", "24 канал" та "Радіо Максимум".



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: