Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна не братиме участь у Євробаченні-2019

Україна не братиме участь у Євробаченні-2019

Україна не братиме участі в пісенному конкурсі Євробачення у 2019 році. Про це повідомило Суспільне.

У НСТУ вказали, що після відмови MARUV як переможниці нацвідбору був альтернативний варіант — Суспільне могло обрати будь-якого виконавця не з-поміж учасників відбору. Утім вирішили запропонувати учасникам, які посіли друге та третя місця.

Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019. А гурт, який посів 4 місце — Brunettes Shoot Blondes, заявив, що не поїде, якщо йому запропонують.

«У ситуації, що склалася, дотримуючись закону про Суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації перебігу національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019», — повідомило Суспільне.

«Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншої частини викликає обурення й несприйняття. Закони України не пропонують жодних обмежень щодо роботи виконавців та артистів на території Російської Федерації попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації», — зазначили в Суспільному.

Та додали, що вважають за потрібне започаткувати діалог у форматі ток-шоу щодо згаданої проблеми, а також напрацювати законопроект, що міг би врегулювати ситуацію зі співпрацею українських артистів з Росією надалі.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: