Вхiд на сайт
Авторизацiя

Конституційний суд скасував статтю Кримінального кодексу про відповідальність за незаконне збагачення

Конституційний суд скасував статтю Кримінального кодексу про відповідальність за незаконне збагачення
Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за незаконне збагачення.


Про це повідомляють «Українська правда» та «Інтерфакс-Україна» з посиланням на власні джерела, - пише Громадське Телебачення.

Співбесідники видань заявили, що КС мотивував своє рішення тим, що вказана стаття не відповідає верховенству права та презумпції невинуватості.

Зазначається, що, згідно з висновком КС, стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків, тоді як доводити вину має сторона обвинувачення.

Зі скаргою на цю статтю КК до Конституційного суду 12 грудня 2017 року звернулися 59 народних депутатів. Їхні інтереси в суді представляє депутат від «Народного фронту» Павло Пензеник.

Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні ввели в 2015 році в рамках виконання Плану дій з візової лібералізації ЄС. Ця вимога також було включена в меморандум співпраці з Міжнародним валютним фондом.









Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: